Samenwerking met educatieve partners

Onze Partners

Het Grafisch Lyceum Rotterdam werkt samen met partners uit de industrie met als gemeenschappelijke doel om het esports-onderwijs te verbeteren. Ook educatief partner worden van de Esports Space? Neem contact met ons op voor de samenwerkingsmogelijkheden.

De gemeente Rotterdam wil dé esports-hoofdstad van Nederland worden. Zo haalde de stad al het grootschalige internationale esports en gaming evenement DreamHack binnen en ging een samenwerking aan met het topteam mCon esports. Gemeente Rotterdam steunt Grafisch Lyceum Rotterdam op het gebied van esports-onderwijs. Tevens heeft gemeente Rotterdam met diverse partners, waaronder het Grafisch Lyceum Rotterdam, de intentie uitgesproken om samen te ontdekken hoe de kracht van esports kan worden benut om jongeren aan (sport)vereniging te binden.

mCon LG UltraGear is één van de succesvolste Nederlandse esports-teams. In de zomer van 2021 werd mCon Nederlands kampioen met de populaire game ‘League of Legends’. Sinds 2020 is mCon hét officiële team van Rotterdam en werken ze met o.a. gemeente Rotterdam en het Grafisch Lyceum Rotterdam samen om de havenstad op de kaart te zetten als ‘esports-hoofdstad’ van Nederland. Als educatief partner van het GLR biedt mCon structurele stage- en afstudeerplekken aan, kunnen studenten meelopen bij evenementen en worden er verschillende workshops georganiseerd in de Esports Space.

AFK Esports begon als Esports bar in Rotterdam en is inmiddels een organisatie die met veel liefde en passie door heel Nederland esports-toernooien organiseert. Denk hierbij aan Heroes Dutch Comic Con of Firstlook. AFK Rotterdam biedt GLR-studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen als esports event manager bij zowel grote als kleine evenementen.