state-of-the-art Faciliteit

Inrichting

De Esports Space is de nieuwste state-of-the-art faciliteit van het GLR. Het is een hypermoderne ruimte waar studenten worden opgeleid voor het werk in de dynamische esports-wereld. De Esports Space is ingericht met hoogwaardige gamecomputers met player cams, PTZ camera’s, 4K-regieruimte en shoutcaster booth. De multifunctionele en eveneens hoogwaardige ruimte backstage is geschikt voor gastenontvangst, interviews en werkplekken. Naast onderwijs wordt de Esports Space ook ingezet als een echte esports-arena waar toernooien en andere activiteiten plaatsvinden.

24 hoogwaardige gamecomputers

In de Esports Space staan 24 hoogwaardige HP OMEN Gaming computers. De PC’s zijn uitgerust met de nieuwste hardware voor de beste prestaties, zoals Nvidia Geforce RTX 3080 videokaarten, waterkoeling, razendsnelle Logitech G randapparatuur en OMEN Gaming monitoren met 165Hz, 1ms, QHD resolutie en Nvidia G-sync. Tevens is elke plek uitgerust met een POV camera om de emoties van de spelers en teams in de hitte van de strijd vast te kunnen leggen.

4K regieruimte

Dankzij de nieuwste technieken voor lichtaansturing, digital signage en een volwaardige 4K regie op basis van AV-netwerktechnologie, kan er zowel een aantrekkelijke esports experience als een hoogwaardig mediaproduct vervaardigd worden. De Esports Space is uitgerust met 26 point-of-view camera’s en 3 pan tilt zoom camera’s om de spanning en sensatie bij spelers, teams, commentatoren en fans vast te kunnen leggen. Tevens kunnen er draadloze camera’s ingeprikt worden voor nog meer (sfeer)beelden.

Backstage

Backstage hebben we een multifunctionele ruimte, die gebruikt kan worden voor de ontvangst van gasten en voor het houden van interviews. De apparatuur in deze ruimte wordt aangestuurd via Atlona: via een tablet met een aantal presets kun je de ruimte naar eigen wens configureren. De ambiance van de ruimte wordt gecreëerd door de Nanoleaves die aan de wanden zijn bevestigd. De Aperture-lampen aan het plafond hebben een wijde range aan kleuren en zijn afzonderlijk instelbaar voor optimale belichting en sfeer bij interviews en andere mediaproducties.

shoutcaster booth

De shoutcaster booth wordt gebruikt om live verslag te doen tijdens wedstrijden die gespeeld worden in de Esports Space. De glazen geluidsdichte ruimte is voorzien van twee hoogwaardige HP OMEN Gaming computers, vier 4K monitoren, Logitech-randapparatuur en twee point-of-view camera’s. Door middel van het intercomsysteem staat de shoutcaster booth in directe verbinding met de regie, scheidsrechters en organisatoren.