Ons verhaal

Innovatief onderwijs

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is dé vakinstelling in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. Het GLR wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief en innovatief beroepsonderwijs te verzorgen voor studenten, bedrijven en zelfstandige professionals in de creative industry. Door de inzet van GLR Esports bereiden wij onze studenten voor op een toekomst waarbij zij breed inzetbaar zijn voor innovatieve events.

Mediadisciplines

Esports, ofwel competitief gamen, heeft zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Amateurteams of professionele spelers gaan met elkaar de strijd aan, individueel of in teamverband. Voor een groot deel gebeurt dit online, maar ook op grote evenementen. Voor het GLR is esports heel interessant, omdat bij deze events veel mediadisciplines samenkomen. Denk hierbij aan de organisatie achter een esports-evenement, het maken van visuals voor een livestream, het bouwen van een podium en een shoutcaster booth, het verzorgen en regisseren van de livestream, het verslag doen van de wedstrijden, etc.
 

Rollen

De rollen binnen de esports-sector komen 1-op-1 overeen met bestaande opleidingen van het GLR. Esports wordt in een aantal stappen geïntegreerd binnen de opleidingen. Eerst gaan studenten in losse projecten werken aan een gezamenlijk eindproduct, in een latere fase zijn er ook gemeenschappelijke praktijkdagen. Uiteindelijk is het doel om een projectgroep te vormen met studenten uit verschillende opleidingen die gedurende een hele periode aan een eindproduct werken. 
 

Partners

Maar de Esports Space biedt niet alleen kansen voor de studenten van het GLR. De innovatieve ruimte is ook inzetbaar voor (educatieve) partners uit de wereld van esports. Zij kunnen hier terecht voor het organiseren van toernooien, workshops en launch parties.

Esports Space

CONTACT

Grafisch Lyceum Rotterdam, Heer Bokelweg 255, 3032 AD Rotterdam, tel. 088 200 15 00

Call of duty

Esports heeft de toekomst

Esports heeft de toekomst Rotterdam is een innovatieve stad waar dingen ontstaan. De gemeente heeft de ambitie om esports-hoofdstad van Nederland te worden. Het Grafisch Lyceum Rotterdam draagt bij aan het educatieve gedeelte van deze ambitie.